top of page
Søk

På bekostning av hvem?


Som doula og svangerskapsterapeut møter jeg ofte gravide og nybakte mødre som føler seg slitne, stressa og frustrerte. De strekker seg så lang for å tilfredstille andre, og ofte på bekostning av sine egne behov. Kanskje du kjenner deg igjen?


Hverdagen, og ferier, blir nemlig fort fylt opp med ting som skal, må eller bør gjøres. Det kan være egne, og andres forventninger og ønsker, noen er lystbetonte, andre kan føles mer som tvang. Det som før var en selvfølge, gøy og naturlig kan plutselig føles helt feil.


Dette er ikke bare OK, det er virkelig helt naturlig, og nødvendig! Du er i stadig bevegelse, og forandrer deg nemlig i takt med ditt spirende svangerskap og din reise inn i mammarollen.


Men det kan være vanskelig å ta hensyn til sine egne behov, og det kan være vanskelig å si nei. Venninner kan bli skuffet, sjefer sure, svigers såre, kjæresten kan føle seg avvist. Listen er lang.


Nedenfor finner du fem tips som kan hjelpe deg til å ta ansvar for din opplevelse og snu denne sårbare, og frustrerende situasjonen om til noe positivt:


Start i det små:

Start med noe enkelt, noe som egentlig ikke betyr så mye men som du likevel sier ja til. Dette er en muskel som må trenes opp og det vil bli enklere etterhvert.


Kjenn dine verdier

Utforsk hva som er viktig- og hva som føles riktig for deg. Jo mer du er i kontakt med og anerkjenner det du setter mest pris på, jo lettere er det å være tro mot deg, prioritere og velge fra.


Lytt til det som skjer i deg

Kroppen og hjertet ditt vet. Vær tilstede i deg, lytt til og anerkjenn dine emosjonelle og fysiske reaksjoner.


Snakk sammen

Det ligger en fantastisk mulighet i dette. Til å åpne opp, og komme nærmere deg selv og de som betyr noe for deg. Tillat deg selv å være ærlig, snakk om det, bli kjent med hverandres behov og avstem forventninger.


Søk støtte

Vit at du ikke er alene! Omgi deg med folk som vil deg godt og ikke vær redd for å søke hjelp og støtte. Det kan være fra familie og nære venner, en nabo, kvinner i samme situasjon som deg, på helsestasjonen eller en terapeut.


Jeg er her om du ønsker å forberede deg på det som kommer, trenger en å snakke- og samle tankene sammen med, eller når alt du trenger er et nærende frirom der du kan senke skuldrene og bare være ♡


Du er alltid velkommen til å sende meg en epost på ina@spirenderom.no om det skulle være noe, eller eller du kan booke din tid her


Ønsker deg en nydelig dag ♡


Varm hilsen fra Ina64 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page