top of page
Hva er en Doula

Hva er en doula?

Ordet Doula stammer fra gresk og betyr "kvinne som tjener". I dag assosieres en Doula gjerne med erfaren en ledsager som gir emosjonell, fysisk, praktisk og informativ støtte til den gravide og hennes partner før, under og etter fødsel.

Hvem er jeg som doula?

Som din Doula vil jeg være den kjærlige tilstedeværelsen som lyttende rommer- og ivaretar deg i dine valg, og gi deg kontinuerlig emosjonell, fysisk, informativ og praktisk støtte gjennom svangerskapet, fødselen og barseltiden. Jeg vil også være der for deg om du trenger å bli holdt på dine reise mot å bli gravid. Jeg vet selv hvor ensom og krevende den kan oppleves. 

 

Du inviteres med på en bevisstgjørende reise, der du får muligheten til å utforske og legge til rette for at din fødsel kan få lov til å utfolde seg ut i fra deg- og dine forutsetninger. Sammen møter vi det som krever din oppmerksomhet, utforsker hva du trenger for at du skal føle deg trygg, og fyller på med kunnskap, der du føler tomrom. Alt så du kan lande mykt, i kroppen, og hvile inn i tillit, til din prosess, din fødekraft og til at du vet hva som er viktig for deg. 

 

Vi møtes jevnlig, eller av og til, alt etter hva du har behov for. Det viktigste er at vi blir godt kjent så jeg kan gi den den støtten du trenger for at du skal stå trygg og sterk i din opplevelse. For det er det det handler om, at du skal føle deg trygg og ivaretatt, uansett hvordan din reise utfolder seg.

 

Tirsdag, onsdag og torsdag finner du meg i Trettebakken 1 på Røa. Et nydelig rom som inviterer til ro og kjærlig tilstedeværelse. Du møtes med et smil og en deilig kopp te før vi søker inn i samtale, bevegelse, pust, hvile eller en nærende helhetlig behandling. 

 

Vi kan også møtes der du er, ute eller inne. Jobben min krever nemlig ingen fast adresse.  Settingen blir annerledes, essensen den samme ♡

 

Rundt en uke før estimert termin flyter jeg inn i en periode med kjærlig venten. Dette betyr at jeg er tilgjengelig de neste tre ukene, klar til å slippe det jeg har i hendene når tiden er inne. Når fødselen er i gang møtes vi der du ønsker, og du har min fulle oppmerksomhet til et par timer etter at lille er født.

 

I ukene etter fødsel kommer jeg hjem til deg. Vi snakker nok om fødselsopplevelsen, jeg støtter deg emosjonelt, ufarliggjør det som kanskje føles litt skummelt, veileder ved amming og babystell, eller passer på babyen din så du får hvilt deg litt. Jeg hjelper deg også i huset, med enkel rengjøring og matlagning. Om du ønsker kan du også nyte en nærende behandling, med lille pludrende eller sovende ved siden av deg i sengen. Noen ganger er det nemlig spesielt verdifullt å motta støtte og omsorg i sitt eget hjem ♡

 

Jeg støtter par og enslig blivende alenemammaer, og bistår i alle typer fødsler, fra hjemmefødsel til planlagte keisersnitt. Jeg er ingen erstatning, men et kjærlig supplement til jordmor på vakt.  Jeg utfører ingen medisinske oppgaver og har ikke medisinsk ansvar. Jeg henvender meg til deg som fødekvinne, men om du har en partner oppfordrer jeg deg til å involvere han / henne i denne kjærlighetsfulle reisen, og min støtte rommer selvfølgelig også hen ♡

 

Når du skal kontakt meg? Det beste er om du tar kontakt tidlig i svangerskapet så vi rekker å bli godt kjent. Av og til melder behovet seg først når du nærmer deg fødselen, og det er også helt ok! 

Doulaeffekten

Det finnes en betydelig mengde forskning på bruk av doula, også i Cochrane databasen (Hodnett et al., 2009). Forskningen har funnet en positiv effekt, den såkalte «doulaeffekten».

 

- Raskere fødsel

- Mindre smertelindring

- Færre operative inngrep

- Mer positiv fødselsopplevelse

Effekten kan blant annet skyldes at doulaen gjør kvinnen trygg og avslappet og på den måten forhindrer frykt og angst. Frykt og angst er følelser som fører til produksjon av blant annet adrenalin og som hemmer de naturlige fødselshormonene oxytocin og endorfin

Kilde: Norsk Doulaforening

Historien bak Ansiktrefleksterapi

Lone Sørensen er opphavskvinnen til denne terapeutiske behandlingsformen. Hun er utdannet soneterapeut, akupunktør, kinesiolog og kraniesakralterapeut, og har gjennomført 54 spesialkurs rundt om i verden. Hun innførte soneterapien til Argentina, der hun blant annet startet og drev de 3 første skolene og klinikkene i landet. 

 

Med mer enn 30 års intensivt arbeid og et brennende ønske om å hjelpe barn med spesielle behov, har Lone Sørensen arbeidet seg frem til den metoden som brukes i dag. Ideen til denne terapien oppstod ved møtet med den indianske nomadestammen Mapuches i Argentina. Disse indianerne behandlet hverandre i ansiktet hver dag. Denne metoden har blitt videreutviklet med blant annet vietnamesiske og japanske metoder basert i nervesystemet. Fordi man kan påvirke nervesystemet direkte, er det mulig å oppnå målrettede, nøyaktige og raske resultater. 

 

Ansiktrefleksterapi er utviklet med henblikk på behandling av personer med fødsels- og senhjerneskader, men brukes også som en selvstendig behandlingsform til andre pasientgrupper. Ansiktrefleksterapi har oppnådd anerkjennelse på internasjonalt nivå, og på grunnlag av 13 års terapeutisk arbeid med handikappede pasienter i Argentina mottok Lone Sørensen 3 hederspriser fra den Argentinske avd. av WHO i 2001. Lone Søresen leder det internasjonale instituttet for Refleksterapi med skoler i 26 land og har utdannet over 6000 terapeuter siden 1988

 

Spinning Babies

Spinnings Babies er en tilnærming for å optimalisere det fysiske forholdet mellom din og barnets kropp for å underlette fødselen. Ved å avspenne og balansere ligamentene og musklene rundt den voksende livmoren og bekkenet, legger man til rette for å gi barnet nok plass til å finne den mest optimale posisjonen i livmoren og til å kunne bevege seg uhindret ned gjennom fødselskanalen. 

 

Spinning Babies kombineres gjerne med ansiktrefleksterapi eller gravidmassasje. Kan med fordel brukes fra uke 20, men med fokus fra uke 36 for å optimalisere plassen og dermed barnets plassering i bekkenet. Brukes også ved fødsel. 

 

Les mer om Spinning Babies på: http://spinningbabies.com/

spire5 copy.png
Ansiktrefleksterapi
Spinning Babies
bottom of page